Oppskrift

Skalldyrsuppe med hummer

150 minutter Enkel
Beskrivelse
Oppskrift på hummersuppe med blåskjell og reker. En lekker forrett som imponerer, både ved store og små anledninger. Dette er suppe gjestene vil huske!

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

500 g
reker
1 stk
kokt hummer
2 ss
TINE® Meierismør
1 ss
tomatpuré
1 stk
løk
1 stk
tomat
1 stk
gulrot
1 stk
fennikel
1 dl
cognac
3 dl
blåskjellkraft
5 dl
TINE® Kremfløte
½ stk
sitron
½ ts
salt
½ ts
pepper

BLÅSKJELLKRAFT

400 g
blåskjell
3 stk
sjalottløk
2 ss
TINE® Meierismør
2 dl
tørr hvitvin

TIL SERVERING

4 ss
dill
1 beger
TINE® Lett Crème Fraîche 18 %

Slik gjør du

  1. 1. Skyll blåskjell godt i kaldt vann og fjern skadede skjell eller skjell som ikke lukker seg når du slår dem forsiktig mot vasken.
  2. 2. Finhakk sjalottløk og fres i smør i en stor gryte på høy varme i 3-4 minutter. Tilsett vin og kok opp. Ha i blåskjellene og sett på lokk. La blåskjellene dampe i ca. 5 minutter eller til skjellene åpner seg. Rist på gryta av og til.
  3. 3. Sil av kraften og rens skjellene. Kast skallene og sett blåskjellene til side.
  4. 4. Rens hummer, legg kjøttet til side og del hummerskall i grove biter. Rens rekene og sett til side. Fres hummer- og rekeskall i smør i en stor gryte i 2 minutter. Ha i tomatpuré og rør godt rundt i 2 minutter til.
  5. 5. Del løk, tomat, gulrot og fennikel i biter og fres med i 3 minutter. Hell over konjakk og tenn på væsken med en fyrstikk. Pass på og trekk deg raskt unna. Ha alltid et lokk i nærheten når du flamberer slik at du raskt kan slukke flammen om nødvendig.

    Flambering gir enda bedre og dypere smak på suppen, men du kan også bare la konjakken koke helt inn om du synes det er skummelt. Skal du flambere, er det viktig at temperaturen på spriten er høy nok.

  6. 6. La flammen brenne ut og tilsett blåskjellkraft og kremfløte. Kok opp og la småkoke i 45 minutter.
  7. 7. Sil suppen og kok opp. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Legg blåskjell, pillede reker og hummerkjøtt i dype tallerkener og hell over varm suppe. Server med en klikk créme fraîche og dill.

Her lages egen kraft til suppen ved å koke blåskjell. Du kan spe med mer fiskebuljong hvis det trengs eller bruke ferdig fiskekraft.

Laster ...