Oppskrift
Rødbetsuppe og varmt ostesmørbrød
30 minutter Enkel
Beskrivelse
Ferske rødbeter gir en herlig og nesten blodrød suppe med god sødme. Suppe er nydelig mat, særlig om høsten.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
6 stk
rødbeter (á ca 150 gram)
1 stk
løk
8 dl
vann
2 stk
hønsebuljongterninger
3 dl
TINE® Matfløte
¼ ts
salt
½ ts
pepper
Ostetoast:
8 skiver
grovt brød
2 ss
TINE® Meierismør
8 skiver
Norvegia® Original
Tilbehør (kan sløyfes):
4 ss
TINE® Lettrømme 17 % eller Crème Fraîche
2 ss
gressløk , hakket
Slik gjør du
- 1. Skrell rødbete og skjær i skiver. Rens løk og del i biter. Tilsett vann og smuldre i buljongterning.
- 2. Kok suppen i ca. 15 minutter. Hell i fløte og la suppen koke opp. Kjør suppen i en food processor eller bruke en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
- 3. Skjær brød i skiver og smør på rikelig med smør. Legg ost mellom to brødskiver som du steker sprø i et varmt vaffeljern. Server suppen med rømme eller Crème Fraîche, og strø over gressløk.
Når du kjøper rødbeter, skal de ha en fast konsistens. Rødbeter oppbevares best i kjøleskap ved 2-4 ºC, gjerne i en plastpose eller tett plastboks. Da tørker de ikke så lett inn.