Oppskrift

Ribollita

30 minutter Enkel
Beskrivelse
Det finnes utallige varianter av denne gode suppen fra Toscana. Ribollita betyr «å varme opp på nytt», da man ofte bruker rester fra minestronesuppe som base.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

1 stk
hakket løk
4 stk
hakkede hvitløksfedd
2 stk
gulrøtter i skiver
2 stilker
stangselleri i biter
100 g
hodekål i biter
2 ss
olivenolje
400 g
hakkede tomater (fra boks)
2 ss
tomatpuré
2 ss
frisk rosmarin
1 l
vann
1 stk
grønnsaksbuljongterning
400 g
hvite bønner (fra boks)
¼ ts
salt
¼ ts
pepper

Tilbehør:

4 skiver
daggammelt brød (i terninger)
2 dl
revet parmesan

Slik gjør du

  1. 1. Hakk løk og hvitløk. Skjær gulrot, stangselleri og kål i biter. Surr løk og grønnsaker i olje i en stor kjele, uten at grønnsakene får farge.

    Varier gjerne ingrediensene i suppen, men en Ribollita bør alltid inneholde daggammelt brød, bønner, og forskjellige grønnsaker.

  2. 2. Tilsett hakket tomat, tomatpure, rosmarin, vann og grønnsaksbuljong. Kok i ca 20 min, eller til grønnsakene er møre.
  3. 3. Skyll bønnene i kaldt vann og ha dem i suppen. Kok opp og smak til med salt og pepper. Server med brød, parmesan og olivenolje.

Tilbered gjerne suppen dagen i forveien. Da sparer du tid, og smakene får tid til å utvikles. Parmesan kan byttes ut med revet ost.

Laster ...