Oppskrift
Rekesuppe til fest
30 minutter Enkel
Beskrivelse
Denne oppskriften på rekesuppe tar ikke lang tid å lage og smaker nydelig. En skvett fløte gjør susen og runder av smaken perfekt. Suppen passer fint som forrett til middag og i en større festmeny.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 stk
purre
2 stk
gulrøtter
2 ss
TINE® Meierismør
1 ss
hvetemel
1 l
vann
2 stk
hønsebuljongterninger eventuelt fiskebuljong
2 dl
TINE® Matfløte eller kremfløte
½ ts
salt
¼ ts
pepper
400 g
rensede reker
1 ss
hakket frisk timian
Slik gjør du
- 1. Vask og skrell gulroten. Strimle gulrot og purre tynt, ca 5 cm lange strimler.
- 2. Surr i smør, på middels sterk varme i noen minutter. Strø på hvetemel, tilsett vann og buljongterninger og la alt koke opp.
Tilsett gjerne et finhakket hvitløkfedd med grønnsakene for ekstra god smak.
- 3. Rør inn fløte og la det koe på svak varme i 3-5 minutter. Rør inn rekene og varm suppen raskt opp (den må ikke koke etter at rekene er tilsatt).
Gi suppen ekstra god smak ved å smake til suppen med litt soyasaus.
- 4. Smak suppen til med salt og nykvernet pepper. Server suppen med et dryss av timian og godt brød til.
Husk at rekene må legges i rett før servering, slik at de ikke blir seige.