Oppskrift
Rask suppe med kjøttdeig
20 minutter Enkel
Beskrivelse
Kjøttdeig er basis for denne raske suppen. Med spisskummen, eller spisskarve, får kjøttsuppen en sterk og pirrende smak.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
2 ss
TINE® Meierismør
300 g
kjøttdeig
2 stk
gulrøtter i skiver
1 stk
løk i skiver
1 stk
stilk selleri
8 dl
vann
1 stk
buljongterning
1 boks
hakkede tomat
½ ts
spisskummen
½ dl
hakket persille
2 stk
finhakkede hvitløksfedd
1 ts
salt
¼ ts
nykvernet pepper
Tilbehør:
2 dl
TINE® Lett Crème Fraîche 18 % eller TINE Lettrømme
1 pakke
flatbrød
Slik gjør du
- 1. Smelt smør i en stekepanne og stek kjøttdeig til den får en fin farge. Bland i gulrot, løk og biter av stilkselleri og la det steke med i noen minutter.
- 2. Tilsett buljong, tomater og spisskummen. La småkoke i ca. 10 minutter. Rør i persille og hvitløk. Smak til med salt og pepper.
- 3. Legg en raus skje Crème Fraîche Lett eller TINE Lettrømme på suppen ved servering. Server gjerne flatbrød til.
Tørket spisskummen kan brukes både malt, som er vanligst, og som hele frø. Smaken er sterk, pirrende og litt besk. Ved bruk av hele frø frigjøres smaken bedre hvis de freses opp lett i en panne først.