Oppskrift

Urteterte

45 minutter Enkel
Beskrivelse
En terte med smak fra Middelhavet. Salte oliven og sødmefulle tomater gir assosiasjoner til blått hav og varmende sol.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

1 stk
ferdig paibunn
2 dl
brødsmuler
200 g
TINE® Lett Crème Fraîche 10 %
4 stk
tomater i skiver
10 stk
ansjoser marinert i olje
1 dl
oliven
2 ss
kapers
6 ss
urter (rosmarin, timian eller oregano), hakket
125 g
parmesan , revet
½ ts
salt
¼ ts
pepper

Slik gjør du

  1. 1. Forvarm ovnen til 200 °C. Legg paideigen på et stekebrett med bakepapir.
  2. 2. Bland brødsmuler og Crème Fraîche, og smør på paideigen.
  3. 3. Legg på ansjos og tomatskiver med en avstand på ca. 8 cm fra paikanten. Ha på oliven og kapers, og brette ytterkantene over fyllet . Dryss på urter og parmesan og smak til med salt og pepper.
  4. 4. Stek paien midt i ovnen i ca. 30 minutter.

#1: Bruk oljemarinerte oliven, det gir en ekstra god smak.

#2: Fyll terten med det fyllet du selv liker, her er det kun fantasien som setter grenser!

Laster ...