Oppskrift
Tacopizza
30 minutter Enkel
Beskrivelse
Nordmenn spiser gjerne taco eller pizza på fredager. Dermed må denne tacopizzaen være en ekte fredagpizza!
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Pizzabunn
1½ ts
tørrgjær
1½ dl
lunket vann
300 g
hvetemel
1 ts
flaksalt
1 ss
olivenolje
Pizzasaus
3 stk
hvitløksfedd
3 stk
sjalottløk
1 ss
rapsolje , solsikkeolje eller annen egnet olje til steking
400 g
hakkede tomater
2 ss
tomatpuré
½ ts
salt
¼ ts
pepper
1 dl
basilikum
Pizzafyll
400 g
kjøttdeig
1 pose
tacokrydder
1 ss
TINE® Meierismør til steking
3 ss
hot tacosaus
2 stk
jalapenos , hakket
½ stk
rødløk , i skiver
2 dl
nachochips
250 g
TINE® Norsk Cheddar revet
Avokadodressing
1 stk
stor avokado
3 dl
TINE® Crème Fraîche Original
½ stk
sitron (saften)
¼ ts
salt
¼ ts
pepper
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 250 °C. Rull deigen ut på et stekebrett, med bakepapiret ned.
- 2. Finsnitt hvitløk og sjalottløk og fres forsiktig i olje. Tilsett hakket tomat og tomatpuré. Kok sausen på svak varme i 15 minutter. Smak til med salt, pepper og finhakket basilikum.
- 3. Bre et lag med pizzasaus på pizzabunnen. Stek kjøttdeig med litt tacokrydder i smør i en stekepanne, og bland inn tacosaus. Dryss kjøttdeigen over pizzabunnen sammen med jalapeño og rødløk.Topp pizzaen med dine tacofavoritter. Her kan du bytte kjøttdeig til et vegetarisk alternativ eller legge til grønnsaker som mais og paprika.
- 4. Legg på noen nachochips før du drysser over revet cheddar. Stek pizzaen i 10–15 minutter.
- 5. Mos avokado og bland inn Crème Fraîche, sitronsaft, salt og pepper. Server dressingen til pizzaen.
Avokadodressing: