Oppskrift
Pizza Margherita
160 minutter Enkel
Beskrivelse
Hva med en pizza Margherita på ekte italiensk vis? Topp den med deilig tomatsaus, mozzarella, cherrytomater og fersk basilikum.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Deig
7 dl
pizzamel type "00"
1 ts
salt
25 g
fersk gjær
3 dl
vann
3 ss
olivenolje
Topping
2 dl
pizzasaus
400 g
TINE® Ekte Ost Revet med Norsk Mozzarella
24 stk
cherrytomater delt i to
¼ potte
frisk basilikum
Slik gjør du
- 1. Ha mel og salt i en bolle. Smuldre gjæren i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
- 2. Elt til deigen er smidig og elastisk i 10-15 minutter. Dekk til deigen og la den heve til dobbel størrelse, ca. 90 minutter.
- 3. Ha deigen ut på et melet bord og del i 4 emner. Rull til boller, dekk med et klede og la de hvile i 30 minutter.
- 4. Sett stekeovnen på 250 °C. Kjevle ut pizzadeigene og ha de over på stekebrett med bakepapir.
- 5. Fordel tomatsausen utover pizzaene og dryss på med revet ost. Del cherrytomater i to og legg dem på.
- 6. Stek i 10-12 minutter eller til pizzabunnene er stekt og osten smeltet. Pynt med basilikum.
Italiensk pizza steker best på veldig høy temperatur. Bruk gjerne en pizzastein- eller stål for ekstra effekt.