Oppskrift

Umamipizza fra De Norske Kokkelandslagene

20 minutter Enkel 12 minutter
Beskrivelse
Vi har fått med oss De Norske Kokkelandslagene (NKL) til å sette sammen en spennende hvit pizza som får fram smaken av Umami.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

1 Porsjon
1 stk
pizzabunn

Sopp og spinat

4 stk
aromasopp
1 ts
olje
0.125 ts
salt
0.125 ts
pepper
1 ts
TINE® Meierismør
½ stk
hvitløksfedd
50 g
spinat

Pizzasaus

1 dl
TINE® Lett Crème Fraîche 18 %
½ stk
hvitløksfedd
1 ss
gressløk
0.125 ts
salt
0.125 ts
pepper
¼ stk
sitron

Topping

100 g
TINE® Ekte Revet Ost Smaksrik
5 stk
cherrytomater delt i 2
0.125 ts
nykvernet pepper
1 ss
gressløk

Slik gjør du

  1. 1. Lag pizzabunnen selv eller kjøp ferdig.
  2. 2. Stek sopp med olje til den får gylden farge. Krydre med salt og pepper. Tilsett smør og finhakket hvitløk. Stek videre i 1 minutt og ha i spinaten. Rør rundt og ta av plata.
  3. 3. Bland crème fraîche med finhakket hvitløk og finhakket fersk gressløk. Smak til med salt, pepper og sitron. Smør blandingen på pizzabunnen og fordel deretter osten jevnt utover. Ha på sopp- og spinatblandingen, cherrytomater og kvernet sort pepper.
  4. 4. Stek pizzaen på 250 °C i ca. 12 minutter. Dryss over finhakket gressløk og server.
Laster ...