Oppskrift
Umamipizza fra De Norske Kokkelandslagene
20 minutter Enkel 12 minutter
Beskrivelse
Vi har fått med oss De Norske Kokkelandslagene (NKL) til å sette sammen en spennende hvit pizza som får fram smaken av Umami.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 Porsjon
1 stk
pizzabunn
Sopp og spinat
4 stk
aromasopp
1 ts
olje
0.125 ts
salt
0.125 ts
pepper
1 ts
TINE® Meierismør
½ stk
hvitløksfedd
50 g
spinat
Pizzasaus
1 dl
TINE® Lett Crème Fraîche 18 %
½ stk
hvitløksfedd
1 ss
gressløk
0.125 ts
salt
0.125 ts
pepper
¼ stk
sitron
Topping
100 g
TINE® Ekte Revet Ost Smaksrik
5 stk
cherrytomater delt i 2
0.125 ts
nykvernet pepper
1 ss
gressløk
Slik gjør du
- 1. Lag pizzabunnen selv eller kjøp ferdig.For oppskrift på kokkelandslagets pizzabunn : https://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/pizza-og-pai/hvit-pizza-fra-kokkelandslaget
- 2. Stek sopp med olje til den får gylden farge. Krydre med salt og pepper. Tilsett smør og finhakket hvitløk. Stek videre i 1 minutt og ha i spinaten. Rør rundt og ta av plata.
- 3. Bland crème fraîche med finhakket hvitløk og finhakket fersk gressløk. Smak til med salt, pepper og sitron. Smør blandingen på pizzabunnen og fordel deretter osten jevnt utover. Ha på sopp- og spinatblandingen, cherrytomater og kvernet sort pepper.
- 4. Stek pizzaen på 250 °C i ca. 12 minutter. Dryss over finhakket gressløk og server.