Oppskrift
Vegetarisk pastagrateng
45 minutter Enkel
Beskrivelse
Oppskrift på vegetarrett med pasta, tomater, paprika og en god saus laget i form. Her har du har en middag som metter.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
300 g
penne eller annen pasta
200 g
cherrytomater eller andre små tomater
1 stk
gul paprika
1 stk
rød paprika
3 ss
TINE® Meierismør
1 ts
sukker
¼ ts
salt
¼ ts
nykvernet pepper
1 ts
balsamicoeddik
5 ss
frisk basilikum
Saus:
3 dl
TINE® Kremfløte eller matfløte
3 stk
egg
150 g
Norvegia® Revet eller annen god gulost
¼ ts
salt
¼ ts
pepper
Pynt:
100 g
Norvegia® Revet eller annen god gulost
3 ss
finsnittet basilikum
Utstyr
Ildfast form
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 200°C.
- 2. Kok pasta etter anvisning på pakken og la den renne av. Del tomatene i to og paprika i strimler.
- 3. Varm opp smør i en panne, og stek tomatene i noen minutter. Tilsett sukker og stek i noen minutter til. Smak til med salt, pepper og eddik. Skjær basilikum i strimler, og bland i.
- 4. Bland sammen fløte, egg og ost i en bolle. Smak til med salt og pepper. Bland i pasta. Vend i tomater og paprika.
- 5. Hell det i en smurt ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie. Stek formen på nederste rille i ovnen i ca 20 minutter.
- 6. Ta bort folien. Sett formen i ovnen, og stek i ytterligere 10-15 minutter. Strø over finrevet ost og basilikum ved servering.
Server gjerne med en salat og godt brød, for eksempel lette brytebrød med kesam.