Oppskrift
Spaghetti med kjøttboller
30 minutter Enkel
Beskrivelse
Hvem kan vel motstå hjemmetrillede kjøttboller servert med spagetti og en herlig pastasaus?
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Pastasaus:
1 stk
løk
1 ss
olivenolje
1 stk
hvitløksfedd
1 boks
hermetiske tomater à 400 g
1 dl
vann
2 ss
oreganokrydder , ev. frisk hakket oregano
1 stk
grønnsaksbuljongterning
½ ts
salt
¼ ts
pepper
1 ts
sukker (kan sløyfes)
Kjøttboller:
400 g
kjøttdeig eller karbonadedeig
1 stk
egg
100 g
parmesan
2 stk
hvitløksfedd
¼ ts
oreganokrydder
¼ ts
salt
¼ ts
pepper
2 ss
olivenolje (gjerne blandet med smør) til steking
spagetti:
400 g
ukokt spaghetti
Slik gjør du
- 1. Kutt løk i store biter. Varm litt olje i en gryte og stek løk på middels sterk varme i noen minutter, til den blir blank. Tilsett presset eller finhakket hvitløk, hermetiske tomater, vann og oregano. Smuldre i buljongterningen og smak til med salt, pepper og en liten teskje sukker.
- 2. Kok opp pastasausen. La den småkoke frem til servering.
- 3. Bland (gjerne kald) kjøttdeig, egg, revet parmesan, presset hvitløk, tørket oregano, salt og pepper i en bolle. Forme til små kjøttboller med hendene.
Hvis du fukter hendene med kaldt vann, klistrer ikke deigen seg så lett.
- 4. Varm opp olje, ev. lik mengde olje og smør, i en stekepanne på middels sterk varme. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter. Ha de ferdig stekte kjøttbollene og stekekraften over i pastasausen.
- 5. Kok opp rikelig med lettsaltet vann. Kok spagetti som anvist på pakken. Server nykokt spagetti med kjøttboller og pastasaus. Revet parmesan smaker alltid godt på.
Kjøttboller:
Spagetti:
Du kan fint erstatte kjøttdeigen med samme mengde kyllingkjøttdeig.