Oppskrift

Turpannekaker med fenalår

40 minutter Enkel
Beskrivelse
Disse pannekakene fylt med pesto, fenalår og rømme er perfekt nistemat på tur. Pannekakerøren kan også fylles på flaske og stekes over bålet, bålpannekaker er fantastisk på tur.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

3 ss
TINE® Meierismør
3 dl
TINE® Kremfløte
2 dl
vann
3 stk
egg
1 dl
sammalt hvete, grov
2 dl
hvetemel
1 dl
havregryn
½ ts
salt

Fyll

200 g
fenalår i skiver
½ stk
purre
4 ss
pesto
1 beger
TINE® Lettrømme 17 %

Slik gjør du

  1. 1. Smelt smør i en gryte, tilsett fløte og vann og pisk inn egg.
  2. 2. Ha mel, havregryn og salt i en bolle og pisk inn fløteblandingen til du har en glatt røre. La hvile i minimum 20 minutter.
  3. 3. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre til den så vidt dekker hele bunnen. For å få fordelt røren jevnt, kan du dreie stekepannen rundt. Stek pannekaken på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.
  4. 4. Smør hver pannekake med litt pesto. Fordel skivet fenalår, hakket purre og rømme utover og brett i fire.

    Disse pannekakene kan også fylles med brunost slik at du har til dessert også.


Lag gjerne disse pannekakene hjemme før du går på tur og pakk dem ned, men det kan også være hyggelig å steke dem ute i naturen om man har et kokeapparat eller bålmuligheter. Fyll røren på en plastflaske og ta den med i sekken.

Laster ...