Oppskrift
Potetpannekaker med bacon
40 minutter Enkel
Beskrivelse
Svenskinspirerte potetpannekaker, eller raggmunkar som det heter på svensk, serveres gjerne med bacon og tyttebærsyltetøy.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1½ dl
hvetemel
¾ ts
salt
3 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
1 stk
egg
400 g
poteter
2 stk
gulrøtter
3 ss
TINE® Meierismør
Tilbehør
400 g
tykt bacon
2 dl
tyttebærsyltetøy
2 dl
ruccola
1 beger
TINE® Lettrømme 17 %
4 ss
gressløk (kan sløyfes)
Slik gjør du
- 1. Pisk sammen mel, salt og melk til en glatt røre. Visp inn egg. Skrell og grovriv potet og gulrot og vend inn. La hvile i minimum 20 minutter.
- 2. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre og lag små lapper. Stek pannekakene på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekakene og stek omtrent like lenge på den andre siden.
Sett gjerne ovnen på 100 °C og oppbevar pannekakene tildekket der mens resten stekes.
- 3. Stek bacon i en panne til sprø. Server til potetpannekakene med tyttebærsyltetøy, ruccola, lettrømme og hakket gressløk.
I USA kalles denne typen potetpannekaker for hash browns og spises gjerne til frokost med egg og bacon.