Potetpannekake med bacon, grønnsaker og rømme
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
TOPPING
TIL SERVERING
Slik gjør du
- 1. Skrell og riv potet og søtpotet grovt på rivjern. Legg i kaldt vann i 30 minutter for å fjerne litt av stivelsen. Klem ut vannet og tørk lett på et kjøkkenhåndkle.
- 2. Pisk sammen mel, salt og melk til en glatt røre. Visp inn egg og vend inn potet og søtpotet. La røren svelle i 20 minutter.
- 3. Finhakk hvitløk og chili, del løk i båter og purre i skiver. Del bacon i biter og fres i panne med smør. Ta baconet ut og fres hvitløk, chili, ingefær og rødløk i et par minutter i baconfettet sammen med smør.
- 4. Finsnitt rødkål og fjern de tykke stilkene på grønnkålen og riv i biter. Fres grønnkål og rødløk med grønnsakene i ca. 3 minutter. Bland inn stekt bacon til slutt. La stå under lokk på veldig svak varme mens du steker pannekakene.
- 5. Sett ovnen på 100 °C. Stek potetpannekaker ved å smelte smør i en liten panne. Ha i en stor øse av røren og press den forsiktig ut til en liten pannekake. Stek på middels varme i 7 minutter, til den er gyllen på undersiden. Snu og stek videre i 7 minutter til eller til gjennomstekt.
Hvis potetpannekakene er vanskelige å snu, kan du bruke en tallerken. Legg tallerkenen over pannen og snu opp ned slik at potetpannekaken havner på tallerkenen. Skyv potetpannekaken tilbake i pannen og stek videre.
- 6. Hold pannekakene varme i ovnen under aluminiumsfolie til du har stekt alle.
- 7. Server potetpannekakene med stekte grønnsaker og bacon. Topp med en skje rømme og litt tyttebær.
Disse potetpannekakene er også godt tilbehør til kjøtt- og grønnsaksretter. Stek gjerne mindre lapper for variasjon.