Oppskrift

Potetpannekake med bacon, grønnsaker og rømme

120 minutter Enkel
Beskrivelse
Inspirert av våre svenske naboers raggmunk lager vi potetpannekaker med søtpotet, og serverer med økologisk rømme og tyttebær fra skogen.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

1½ dl
hvetemel
1 ts
salt
1½ dl
TINE® Økologisk Helmelk 4,1 % fett
2 stk
egg
400 g
poteter
200 g
søtpoteter
1 ss
TINE® Meierismør

TOPPING

1 fedd
hvitløk
1 stk
rød chili
1 stk
rødløk
½ stk
purre
250 g
bacon (skogsbacon)
1 ss
TINE® Meierismør
¼ stk
rødkål
50 g
grønnkål

TIL SERVERING

4 ss
TINE® Lettrømme Økologisk
100 g
tyttebær

Slik gjør du

  1. 1. Skrell og riv potet og søtpotet grovt på rivjern. Legg i kaldt vann i 30 minutter for å fjerne litt av stivelsen. Klem ut vannet og tørk lett på et kjøkkenhåndkle.
  2. 2. Pisk sammen mel, salt og melk til en glatt røre. Visp inn egg og vend inn potet og søtpotet. La røren svelle i 20 minutter.
  3. 3. Finhakk hvitløk og chili, del løk i båter og purre i skiver. Del bacon i biter og fres i panne med smør. Ta baconet ut og fres hvitløk, chili, ingefær og rødløk i et par minutter i baconfettet sammen med smør.
  4. 4. Finsnitt rødkål og fjern de tykke stilkene på grønnkålen og riv i biter. Fres grønnkål og rødløk med grønnsakene i ca. 3 minutter. Bland inn stekt bacon til slutt. La stå under lokk på veldig svak varme mens du steker pannekakene.
  5. 5. Sett ovnen på 100 °C. Stek potetpannekaker ved å smelte smør i en liten panne. Ha i en stor øse av røren og press den forsiktig ut til en liten pannekake. Stek på middels varme i 7 minutter, til den er gyllen på undersiden. Snu og stek videre i 7 minutter til eller til gjennomstekt.

    Hvis potetpannekakene er vanskelige å snu, kan du bruke en tallerken. Legg tallerkenen over pannen og snu opp ned slik at potetpannekaken havner på tallerkenen. Skyv potetpannekaken tilbake i pannen og stek videre.

  6. 6. Hold pannekakene varme i ovnen under aluminiumsfolie til du har stekt alle.
  7. 7. Server potetpannekakene med stekte grønnsaker og bacon. Topp med en skje rømme og litt tyttebær.

Disse potetpannekakene er også godt tilbehør til kjøtt- og grønnsaksretter. Stek gjerne mindre lapper for variasjon.

Laster ...