Oppskrift

Pannekaker med Cottage Cheese og spinat

40 minutter Enkel
Beskrivelse
Supergode spinatpannekaker med Cottage Cheese som appellerer til barna med stekte pølser, erter og cherrytomater.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

2 stk
egg
1 dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett
2 dl
TINE® Cottage Cheese Original
2 dl
hvetemel
1 dl
havregryn
4 dl
frossen spinat
½ ts
bakepulver
½ ts
muskat
½ ts
salt

Fyll

4 stk
kjøttpølser av kylling og kalkun
2 ss
TINE® Meierismør
1 pose
frosne erter
10 stk
cherrytomater
1 stk
rødløk
1 stk
hjertesalat
1 beger
TINE® Lettrømme 10 %

Slik gjør du

  1. 1. Tin spinat og klem ut en del av væsken. Pisk egg, mel og Cottage Cheese godt.
  2. 2. Rør inn spinat, mel, havregryn, bakepulver, muskat og salt. Rør til en glatt røre. La stå å svelle i 20 minutter.
  3. 3. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en sleiv eller øse til å helle i røre og lag små lapper. Stek pannekakene på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekakene og stek omtrent like lenge på den andre siden.
  4. 4. Skjær løk i tynne båter og stek i smør til myk, ca. 2 minutter. Del pølser i skiver og stek med til de er gylne, ca. 4 minutter.

    Bytt gjerne ut pølsene med kyllingfilet, storfekjøtt eller svin.

  5. 5. Vend inn erter og cherrytomater og stek et par minutter til eller til ertene er akkurat gjennom varme. Server blandingen på toppen av pannekakene med salat og rømme.

Disse pannekakene er også gode kalde med skinke og kremost på.

Laster ...