Ostepannekaker
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Til servering
Slik gjør du
- 1. Smelt smør og tilsett melk. Rør inn egg.
- 2. Bland mel, bakepulver og salt i en bolle og visp inn melkeblandingen til en glatt røre. La pannekakerøren stå å svelle i 20 minutter. Rør inn revet ost.
Ønsker du mer smak kan du velge en kraftig ost som for eksempel Jarlsberg eller Ekstra Vellagret Norvegia. Du kan også smuldre blåmuggost i røren og servere pannekakene med pære og honning.
- 3. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre og lag små lapper. Stek pannekakene på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekakene og stek omtrent like lenge på den andre siden.
- 4. Smør et tynt lag sennep på pannekakene og topp med salat, skinke, tomat og basilikum.
Ostepannekakene kan også brukes som «pizza» og toppes med for eksempel tomatsaus, skinke og basilikum.