Oppskrift
Middagspannekaker med Kesam®
40 minutter Enkel
Beskrivelse
Lekre, tynne Kesampannekaker med vegetarfyll er et godt middagsalternativ. Pannekakerøre med Kesam gir et saftig og godt resultat
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
3 stk
egg
4 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
2 dl
Kesam® Naturell
1 dl
havregryn
3 dl
sammalt hvete, fin
½ ts
salt
3 ss
TINE® Meierismør
Vegetarfyll
400 g
sopp
2 ss
TINE® Meierismør
1 stk
hvitløksfedd
2 stk
rød paprika
1 boks
kikerter
½ ts
salt
½ ts
pepper
1 dl
Kesam® Naturell
1 stk
brokkoli
Slik gjør du
- 1. Visp egg, melk og Kesam godt. Rør inn havregryn, mel og salt til en jevn røre. La stå å svelle i 20 minutter.
- 2. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre til den så vidt dekker hele bunnen. For å få fordelt røren jevnt, kan du dreie stekepannen rundt. Stek pannekaken på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.
Sett gjerne ovnen på 100 °C og oppbevar pannekakene tildekket der mens resten stekes.
- 3. Kutt opp brokkolien og ha den i kokende vann og trekk kjelen vekk fra platen. Trekk i 3-5 minutter. Del sopp i skiver, finhakk hvitløk og stek i en varm panne med smør, ca. 4 minutter. Del paprika i strimler og ha paprika og brokkoli i pannen. Stek videre et par minutter.
- 4. Skyll kikertene og la dem renne godt av. Vend inn med grønnsakene og smak til med salt og pepper.
- 5. Fyll pannekakene med grønnsaksblandingen og server med Kesam.
Server gjerne kjøtt til disse pannekakene om du ønsker det.