Oppskrift

Pannekaker

40 minutter Enkel
Beskrivelse
Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. 12 pannekaker. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! 

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

4 Porsjoner
3 ss
smeltet TINE® Meierismør til røren. For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Meierismør
3 dl
hvetemel
½ ts
salt (kan sløyfes)
6 dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Lettmelk 1,0% fett
3 stk
egg , helst romtemperert
3 ss
TINE® Meierismør til steking. For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Meierismør

Serveringsforslag

2 dl
blåbærsyltetøy

Slik gjør du

  1. 1. Smelt smør i en kjele og la det avkjøles noe.
  2. 2. Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken og visp til du får en tykk og klumpfri røre.

    Det går fint an å lage en grovere variant av disse pannekakene. Da bytter du ut deler av hvetemelet med lik mengde sammalt hvete, grov.

  3. 3. Tilsett smeltet smør til røren, deretter litt og litt av melken, og til slutt rører du inn eggene til røren blir tynn og fin.
  4. 4. La pannekakerøren svelle (hvile) i minst 20 minutter før du steker pannekakene. Dette er viktig for å få et godt resultat.
  5. 5. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre til den så vidt dekker hele bunnen. For å få fordelt røren jevnt, kan du dreie stekepannen rundt. Stek pannekaken på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.
  6. 6. Legg ferdigstekte pannekaker oppå hverandre på en tallerken for å sikre at de holder seg varme. Server med for eksempel blåbærsyltetøy.

Lag gjerne stor porsjon. Denne pannekakerøren er holdbar minst 2-3 dager i kjøleskapet. Røren kan fryses og senere, eventuelt tines i mikrobølgeovnen.

Laster ...