Oppskrift
Grove pannekaker med bacon
40 minutter Enkel
Beskrivelse
For å gjøre pannekaker til et realt middagsalternativ, hjelper det at de er grove. Fyll dem med salat, grønnsaker og bacon.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
3 ss
TINE® Meierismør
5 dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett
3 stk
egg
2 dl
sammalt hvete, grov
1 dl
hvetemel
½ ts
salt
200 g
bacon
Til servering
100 g
Jarlsberg® Revet
½ stk
purre
10 stk
cherrytomater
2 dl
småbladet salat
Slik gjør du
- 1. Smelt smør i en gryte, tilsett melk og pisk inn egg.
- 2. Ha mel og salt i en bolle og pisk inn melkeblandingen til du har en glatt røre.
- 3. La pannekakerøren stå på kjøkkenbenken og svelle i ca. 15-20 minutter før du steker pannekakene.
- 4. Lag baconpannekaker ved å steke noen biter med bacon i pannen. Hell over en øse med røre. Vri litt på pannen så det fordeler seg jevnt. Stek baconpannekaken 1-2 minutter på hver side.
Bruk en stor og god panne med slippbelegg når du steker pannekaker. Da går det lettere å snu dem.
- 5. Server baconpannekaker med ost, purre, cherrytomater og småbladet salat.
Det er mye godt du kan fylle pannekakene med, både salt og søtt, for eksempel soppstuing, spekeskinke, epleskiver, bær og iskrem.