Oppskrift
Grove pannekaker
40 minutter Enkel
Beskrivelse
Pannekaker til middag er noe de fleste av oss setter pris på. Her har vi gjort dem litt sunnere og et mer mettende alternativ ved å bytte ut deler av hvetemelet med grovt, sammalt mel.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
3 ss
TINE® Meierismør
5 dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett
3 stk
egg
2 dl
sammalt hvete, grov
1 dl
hvetemel
½ ts
salt
Slik gjør du
- 1. Smelt smør i en gryte, tilsett melk og pisk inn egg.
- 2. Ha mel og salt i en bolle og pisk inn melkeblandingen til du har en glatt røre.
- 3. La røren stå på kjøkkenbenken og svelle i ca. 15-20 minutter før du steker pannekakene.
- 4. Hell over en øse med røre. Vri litt på pannen så det fordeler seg jevnt. Stek pannekakene 1-2 minutter på hver side.
Bruk en stor og god panne med slippbelegg på middels sterk varme når du steker pannekaker. Da går det lettere å snu dem.
- 5. Hold pannekakene varme fram til servering ved å legge dem i en ildfast form i ovnen på 100 °C eller dekk stabelen med pannekaker med et kjøkkenhåndkle til alle er ferdig stekt.
Det er mye godt du kan fylle pannekakene med, både salt og søtt, for eksempel soppstuing, spekeskinke, epleskiver, bær og iskrem.