Oppskrift

Thailandsk kyllinggryte – Tom Kah Gai

30 minutter Enkel
Beskrivelse
Oppskrift på Tom Kah Gai - en av Thailands nasjonalretter. Dette er en nydelig kyllingrett med kokos. En favoritt hos mange rundt om i verden.

Ingredienser

3 dl
ris
2 stk
hvitløksfedd
3 stk
vårløk
1 ss
ingefær , revet
1 ss
rød chili
4 stk
kyllingfileter
2 ss
solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
1 boks
kokosmelk
2 dl
kyllingbuljong
2 ss
fiskesaus
0.5 ss
lime (saften av)
2 ss
koriander eller bladpersille

Slik gjør du det

  1. 1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
  2. 2. Skrell og finhakk hvitløk. Rens vårløk og skjær i tynne strimler. Finhakk chili etter å ha fjernet frøene. Skjær kyllingfilet i fine strimler.
  3. 3. Varm olje i en stekepanne eller wok på middels sterk varme, og stek kyllingfilet til de begynner å få en gyllen farge, i 5–7 minutter. Ta ut kyllingen.
  4. 4. Legg hvitløk, chili, vårløk og ingefær i stekepanna eller woken. Hell på kokosmelk og kyllingbuljong. Kok opp, og tilsett fiskesaus og limesaft. Ha i kyllingen og la den koke med i ca. 5 minutter. Strø over koriander eller bladpersille.

    Ved å endre på mengden kokosmelk og chili, kan du selv regulere hvor sterk suppa skal være.


I denne oppskriften har vi valgt å fjerne chilifrøene, men hvis du vil ha ekstra sterk smak, lar du dem være i.