Oppskrift

Stekt ris med kylling

30 minutter Enkel
Beskrivelse
Stekt ris med kylling er en oppskrift som opprinnelig kommer fra Kina. Bruk gjerne grønnsaker eller rester du har i kjøleskapet.

Ingredienser

3 dl
ris
1 stk
løk
1 stk
rød paprika
1 stk
grønn paprika
3 stk
tomater
2 stk
hvitløksfedd
3 stk
kyllingfileter
2 ss
solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
0.5 ts
chilipulver
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
2 ss
TINE® Meierismør

Slik gjør du det

  1. 1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
  2. 2. Skrell og skjær løk i biter. Rens paprika og skjær i tynne strimler. Del tomat i to og ta ut fruktkjøttet. Hakk tomatkjøttet grovt. Finhakk hvitløk. Del kyllingfilet i mindre biter.
  3. 3. Varm olje i en stor stekepanne på middels sterk varme. Ha i kyllingbitene og brun dem i 5 minutter. Ha i hvitløk, chilipulver, salt og pepper. Ta kyllingbitene ut av panna og hold dem varme.
  4. 4. Smelt smør i en stekepanne og tilsett løk- og paprikabiter. La det steke sammen i 5 minutter. Tilsett ris og tomat, og smak eventuelt til med litt ekstra salt, pepper og chilipulver.
  5. 5. Tilsett kyllingbitene, legg på lokk og la det trekke på svak varme i 10 minutter.

Kok gjerne opp litt ekstra ris, den holder seg fint i kjøleskapet i 2–3 dager. Da kan du bruke den til å lage stekt ris på 1–2–3.