Oppskrift
Sprø og saftige kyllinglår med chipotlemarinade
40 minutter medium
Beskrivelse
Å marinere kjøtt i Kefir er det sikkert mange som er kjent med fra det indiske kjøkken. Melkesyren gjør kjøttet utrolig saftig og mørt. I denne oppskriften, fra matbloggeren FitFocuse, får den syrlige kefiren selskap med chipotle tabascosaus. Sammen bringer de smaksløkene til de amerikanske sørstatene og kreolske matretter. Kyllingen bør marinere i minimum 2 timer.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
6 stk
kyllinglår med skinn
1 stk
lime
1 dl
hakket frisk bladpersille
½ ts
salt
¼ ts
pepper
Marinade
2 ss
hvitløkspulver
2 ts
tørket chiliflak
2 ts
tørket dill
3 ss
Tabasco Chipotle
4 dl
TINE® Kefir Økologisk
Slik gjør du
- 1. Rør sammen alle ingrediensene til marinaden.
- 2. Legg kyllinglårene og marinaden i en dobbel frysepose. La dette så stå i kjøleskapet i 2 - 14 timer.
- 3. Sett ovnen på 200 °C. Over og undervarme.
- 4. Varm opp olje i en god stekepanne.
- 5. Ta kyllingen opp fra marinaden. Stek den så med skinnet ned i ca. 10 minutter. Snu dem og stek videre i 3 minutter.
- 6. Stekes ferdig i ovnen, 20 -25 minutter.
- 7. Server med grønn salat, gode poteter, lime og et dryss persille