Oppskrift

Sprø kylling med couscous

30 minutter Enkel
Beskrivelse
Oppskrift på nydelig kyllingrett med couscous og grønnsaker.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

1 stk
grønn paprika
1 stk
rød paprika
1 stk
løk
3 stk
gulrøtter
4 stk
kyllingbryst
½ ts
chilipulver
1 ts
paprikapulver
1 ts
salt
4 ss
hvetemel
4 ss
solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking

Couscous:

3 dl
vann
300 g
couscous
1 ts
karri

Slik gjør du

  1. 1. Vask paprika og skrell løk og gulrot. Skjær i omtrent like store skiver.
  2. 2. Skjær kylling i passe store biter. Bland chilipulver, paprikakrydder, salt og hvetemel i en bolle. Finn fram en stekepanne og varm opp olje på middels sterk varme.
  3. 3. Vend kyllingbitene lett i melblandingen, og stek dem i pannen til de er gjennomstekte, ca. 4 minutter.
  4. 4. I en annen stekepanne eller gryte varmer du opp olje. Stek gulrøtter, løk og paprika i 6–7 minutter til de er møre og blanke, men ikke helt myke.
  5. Couscous:

  6. 5. Kok opp vann i en gryte. Ha couscous-gryn i en annen gryte eller bolle. Rør inn karripulver. Når vannet koker, heller du det over couscousen. La det stå og svelle i ca. 5 minutter. Rør i blandingen 2–3 ganger. Pass på at couscousen blir ferdig samtidig med resten av retten. Server de sprøstekte kyllingbitene sammen med couscous og nystekte grønnsaker.

Du kan fint erstatte kylling med for eksempel laks eller biter av biff dersom du ønsker en variasjon på denne couscous-retten.

Laster ...