Oppskrift

Spicy kyllingwok

20 minutter Enkel
Beskrivelse
En kryddersterk asiatisk wok med kylling og grønnsaker. Herlige smaker av hvitløk, chili og ingefær gjør retten spennende og god.

Ingredienser

300 g
ris , ukokt
2 ss
olje til wokking
4 stk
kyllingbryst , i strimler eller biter
2 stk
gulrøtter , i strimler
2 stk
paprika , i strimler
10 stk
minimais , i mindre biter
3 stk
vårløk , i mindre biter
1 stk
rød chili , hakket
2 stk
hvitløksfedd , hakket
1 ss
ingefær , finrevet
½ ts
salt
4 ss
hoisinsaus
4 ss
peanøtter , knuste

Slik gjør du det

  1. 1. Kok ris som anvist på pakken.
  2. 2. Varm opp en wok eller stor stekepanne og ha i olje. Wok strimlene av kyllingbryst i ca. 4 minutter, og løft over på et fat. Wok deretter gulrot, paprika, minimais og vårløk i et par minutter.

    Varier grønnsakene i woken med squash, rødløk, kålrot eller selleri.

  3. 3. Ha kyllingen tilbake i wokken og krydre med chili, hvitløk, revet ingefær og salt, og ringle over hoi sin saus.
  4. 4. Dryss over peanøtter ved servering, og server med ris.

Du kan bytte ut kyllingen med svin- eller oksekjøtt.