Oppskrift

Sitronstekt kylling med salsa verde

60 minutter Enkel 45 minutter
Beskrivelse
Helstekt kylling blir saftig og god middag uten for mye jobb. Her serveres den med italiensk salsa verde, en grønn pesto av persille, sitron, parmesan og olivenolje.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

1 stk
kylling
1 ts
salt
½ ts
pepper
2 ss
TINE® Meierismør
2 stk
sitroner delt i 2
2 ss
hakket frisk timian
2 ss
hakket frisk rosmarin
1 ss
Dijonsennep
6 stk
hvitløksfedd

Persillepesto

5 dl
bladpersille
½ stk
sitron
1 dl
revet Michelangelo Parmesan
2 dl
god olivenolje
½ ts
salt
¼ ts
pepper

Potetmos

8 stk
poteter i biter
2 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
100 g
TINE® Meierismør
½ ts
sennep
½ ts
salt
¼ ts
pepper

Slik gjør du

  1. 1. Sett ovnen på 190 °C. Legg kyllingen med brystene ned på benken. Skjær langs begge sidene av ryggbeinet på kyllingen slik at du kan fjerne hele. Brett kyllingen ut slik at den ligger flatt.

    Om du ønsker kan du også fjerne brystbeinet ved å snitte forsiktig ned langs det på begge sider uten å skjære gjennom kjøttet. Løft ut beinet.

  2. 2. Gni kyllingen med smør, sennep, hakket timian og rosmarin, salt og pepper. Legg den over i en ildfast form med brystene opp. Fordel hvitløkfedd og halvert sitron rundt.
  3. 3. Stek kyllingen i ovnen i 45 minutter eller til kjøttet er gjennomstekt og gyllent. Sjekk med en skarp kniv om det kommer klar saft fra kyllingen. Løft ut av formen og la hvile i 10 minutter. Press ut de bakte hvitløkfeddene og skvis ut saften av sitron. Rør med stekefettet og server over kyllingen.
  4. 4. Skrell potet og del i biter. Kok møre i lettsaltet vann, ca. 15 minutter. Hell av vannet og la dampe av seg. Varm opp melk til rett under kokepunktet. Ha i potetene med smør og bland til en fin mos med gaffel, potetmoser eller pisk luftig med en ballongvisp. Smak til med salt og pepper.
  5. 5. Ta av bladene på bladpersillen og kjør dem med saft fra sitron, parmesan og olje i en blender til en fin pesto. Smak til med salt og pepper. Server kylling med potetmos og persillepesto.

Klarer dere ikke å spise opp hele kyllingen til middag, kan du pille den ren for kjøtt og bruke kyllingkjøttet i en salat, suppe eller omelett.

Laster ...