Oppskrift

Rask kylling tikka masala

30 minutter Enkel
Beskrivelse
En god og rask oppskrift på en kylling tikka masala. Dette er en rett med små smakseksplosjoner som sender tankene til India.

Ingredienser

Ris:

4 dl
basmatiris

Tikka masala:

400 g
kyllingfileter
1 ss
TINE® Meierismør til steking
1 stk
paprika
0.5 dl
chili
3 stk
vårløk
1 ts
hvitløksfedd
1 ss
hakket, frisk ingefær
0.5 dl
hakket, frisk koriander
2 ts
garam masala
3 dl
TINE® Lett Crème Fraîche 18 %
3 ss
tomatpuré
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Raita:

0.5 dl
slangeagurk
3 dl
TINE® Yoghurt Naturell
0.5 dl
frisk mynte
1 ts
hvitløksfedd
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Slik gjør du det

  1. 1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
  2. Tikka masala:

  3. 2. Del kylling i biter. Brun kyllingen i smør i en stekepanne på middels varme.
  4. 3. Rens og hakk paprika, chili, vårløk og hvitløk og ha det i stekepannen sammen med kyllingen. Rens og finhakk ingefær og frisk koriander. Krydre med garam masala, koriander og ingefær.
  5. 4. Hell i crème fraîche og tomatpuré, og la småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
  6. Raita:

  7. 5. Riv agurk og bland den med yoghurt. Hakk mynte og hvitløk og bland det i. Smak til med salt og pepper.

Hvis retten skulle koke litt tørr, er det bare å spe på med litt vann.