Kylling i form med rotgrønnsaker
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Slik gjør du
- 1. Sett ovnen på 220 °C. Del kylling i biter og legg bitene med skinnsiden opp i en ildfast form.
- 2. Rør sammen sitronsaft, sitronskall, sennep, rømme, salt og pepper. Smør blandingen på kyllingbitene.
- 3. Skrell og del sellerirot, persillerot, gulrot, rødløk og poteter og legg ned i formen mellom kyllingbitene. Legg hele hvitløkfedd i formen og dryss over urter. Fordel noen klatter smør over grønnsakene og dryss med salt og pepper.
- 4. Stek kyllingformen i ovnen i ca. 30 minutter. Vend på grønnsakene etter 15 minutter.
- 5. Ta formen ut av ovnen, klem ut innholdet ut av hvitløkfeddene og bland med grønnsakene. Smak til med salt og pepper og server.
Du kan dele kyllingen og klargjøre en ildfast form med kylling og grønnsaker på forhånd. Oppbevar dekket med plast i kjøleskap så har du middag på en halv time dagen etter.
Slik deler du en hel kylling i biter. Legg kyllingen med ryggen ned. Brett ut låret og skjær over skinn og hinner ned mot leddet. Knekk av i leddet. Del låret i to i kneleddet ved å knekke det og skjære mellom knoken. Skjær ut kyllingbrystene ved å skjære inntil brystbenet og følge ribbeina på undersiden mens du løfter fileten ut. Skjær over ved vingebenet. Resten av kyllingen koker du kraft på!