Oppskrift
Kylling curry
30 minutter Enkel
Beskrivelse
Kylling og karri er en smakfull kombinasjon. Her er en variant av den velkjente indiske kyllingretten.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
2 dl
ris
500 g
kyllingfileter
1 ss
TINE® Meierismør
Saus:
1 ss
TINE® Meierismør
2 ss
hvitløksfedd , finhakket
1 ss
karri
½ ts
salt
½ ss
tomatpuré
1 ts
fersk ingefær , finrevet
1 ts
garam masala
1 ts
gurkemeie
½ ts
chili
½ dl
vann
2 dl
TINE® Lett Crème Fraîche 18 %
Tilbehør:
1 dl
frisk koriander , hakket
1 stk
gul paprika
2 stk
tomater
½ stk
slangeagurk
Slik gjør du
- 1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
- 2. Tørk av og skjær kyllingfilet i strimler. Stek dem ganske raskt i smør til de er gyllenbrune, i 4–5 min. Pass på varmen slik at smøret ikke blir brunt eller brent. Ta kyllingstrimlene ut av pannen.
- 3. Ha smør og hvitløk i stekepannen. Visp inn karri, salt, tomatpuré, ingefær, garam masala, gurkemeie, chili, vann og crème fraîche. Gi sausen et godt oppkok.
- 4. Titsett kyllingstrimlene og la dem bli forsiktig gjennomvarme i sausen. Dryss over fersk koriander eller bladpersille.
- 5. Skjær paprika, tomat og agurk i biter og bland med risen til en salat. Server til kyllingen.
Naanbrød og raita passer perfekt til karrikylling.