Oppskrift
Kylling Chow Mein
30 minutter Enkel
Beskrivelse
Kylling Chow Mein er en klassisk kinesisk rett med nudler, kylling og masse gode grønnsaker.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
250 g
eggnudler
2 stk
gulrøtter
100 g
aspargesbønner
125 g
sukkererter
4 stk
vårløk
2 cm
fersk ingefær
1 stk
hvitløksfedd
3 stk
kyllingfileter
2 ss
rapsolje , solsikkeolje eller annen egnet olje til steking
2 ss
soyasaus
½ stk
sitron
½ ts
salt
¼ ts
pepper
Slik gjør du
- 1. Fyll en kjele halvt med vann og kok opp. Tilsett nudler og la dem småkoke i 4 minutter. Når nudlene er ferdige, heller du dem i en sikt og lar vannet renne av.
- 2. Skrell gulrot og skjær i tynne strimler. Rens aspargesbønner og sukkererter. Skjær vårløk i tynne skiver. Skrell og riv ingefær. Skrell og press eller finhakk hvitløk. Skjær kylling i strimler.
- 3. Varm olje i en stekepanne. Stek kyllingstrimlene i noen minutter til de blir gylne. Ha dem over på en tallerken.
- 4. Ha hvitløk, ingefær, gulrot og aspargesbønner i stekepannen og stek i 4–5 minutter, til det begynner å bli mørt.
- 5. Ha kylling, sukkererter og vårløk i pannen og rør rundt. Tilsett nudler og stek i noen minutter til alt er gjennomvarmt. Tilsett soyasaus, sitronsaft og smak til med salt og pepper før du serverer.
Hvis du ønsker, kan du bytte ut kyllingkjøtt med svinekjøtt.