Oppskrift
Krydret kylling med pære
50 minutter medium 35 minutter
Beskrivelse
Smakfull kyllingrett med krydret og søtlig smak av ingefær og pære. Med den pikante ostesausen blir dette en god ovnsrett.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Marinade:
1 stk
chili
1 ss
friskrevet ingefær
1 stk
sitron (finrevet skall av)
2 ss
flytende honning
3 ss
olivenolje
kylling:
4 stk
kyllinglår
1 ts
salt
¼ ts
nykvernet pepper
2 stk
pærer
2 ss
sitronsaft
Pasta med fløte og blåmuggost:
200 g
pasta
2 dl
TINE® Matfløte
100 g
Selbu Blå® Original
Slik gjør du
- 1. Sett ovnen på 200 ºC.
- 2. Del chili i to og ta ut frø og hinner. Finhakk chili. Bland chili, ingefær, sitronsaft, honning og olivenolje i en ildfast form.
- 3. Skjær kyllinglår i to og legg over i formen. Øs over marinade og sett formen kaldt i minst 10 minutter.
Legger du kyllinglårene i marinade om morgenen, er retten fort ferdig til kveldskosen.før kveldskosen.
- 4. Krydre kyllingen med salt og pepper. Del pære i 4 båter og legg dem ved siden av kyllingen. Tilbered i ovnen i ca. 35 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Snu litt på kyllingen under stekingen. Bland med sitronskall når det er ca. 10 minutter igjen.
- 5. Kok pasta som anvist på pakken. Hell av kokevannet og hell pastaen tilbake i kjelen. Rør inn matfløte og kok opp igjen. Ha i smuldret blåmuggost og rør slik at den smelter. Server med nykvernet pepper over.
marinade:
kylling:
Pasta med fløte og blåmuggost:
Kjøper du kyllinglårene frosne i butikken, bør du la dem tine i kjøleskapet over natten.