Oppskrift

Ingefærkylling og wok-grønnsaker

30 minutter Enkel
Beskrivelse
Chili, ingefær og soyasaus setter særpreg på denne lettvinte middagsretten som er inspirert av det asiatiske kjøkken.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

ingefærkylling:

300 g
brun ris , ukokt
4 stk
kyllingbryst
2 ss
TINE® Meierismør , smeltet
3 ss
soyasaus
3 ss
honning , flytende
3 ss
ingefær , revet
½ ts
salt
½ ts
rød chili , hakket

grønnsaker:

300 g
sellerirot , i staver
4 stk
gulrøtter , i staver
1 stk
purre , i staver
1 ss
olje
2 ss
soyasaus
1 ss
sesamfrø
½ stk
frisk koriander
1 stk
lime , i båter

Utstyr

Ildfast form

Slik gjør du

  1. 1. Sett ovnen på 200 °C. Kok ris etter anvisning på pakken.

    Bytt gjerne ut ris med nudler.

  2. ingefærkylling:

  3. 2. Ha kyllingbryst i en ildfast form og hell over smeltet smør, soyasaus, honning og ingefær. Krydre med salt og chili.
  4. 3. Stek kyllingen midt i ovnen i 25 minutter, eller til den er ferdig.
  5. 4. Varm opp en stor stekepanne eller wok. Wok selleri, gulrot og purre på høy varme i olje i ca. 2 minutter.
  6. 5. Ha soyasaus og sesamfrø over grønnsakene, og server med ris, kylling, koriander og lime.

Varier grønnsakene i woken. De fleste grønnsaker kan wokkes.

 

Laster ...