Oppskrift
Ingefærkylling og wok-grønnsaker
30 minutter Enkel
Beskrivelse
Chili, ingefær og soyasaus setter særpreg på denne lettvinte middagsretten som er inspirert av det asiatiske kjøkken.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
ingefærkylling:
300 g
brun ris , ukokt
4 stk
kyllingbryst
2 ss
TINE® Meierismør , smeltet
3 ss
soyasaus
3 ss
honning , flytende
3 ss
ingefær , revet
½ ts
salt
½ ts
rød chili , hakket
grønnsaker:
300 g
sellerirot , i staver
4 stk
gulrøtter , i staver
1 stk
purre , i staver
1 ss
olje
2 ss
soyasaus
1 ss
sesamfrø
½ stk
frisk koriander
1 stk
lime , i båter
Utstyr
Ildfast form
Slik gjør du
- 1. Sett ovnen på 200 °C. Kok ris etter anvisning på pakken.
Bytt gjerne ut ris med nudler.
- 2. Ha kyllingbryst i en ildfast form og hell over smeltet smør, soyasaus, honning og ingefær. Krydre med salt og chili.
- 3. Stek kyllingen midt i ovnen i 25 minutter, eller til den er ferdig.
- 4. Varm opp en stor stekepanne eller wok. Wok selleri, gulrot og purre på høy varme i olje i ca. 2 minutter.
- 5. Ha soyasaus og sesamfrø over grønnsakene, og server med ris, kylling, koriander og lime.
ingefærkylling:
Varier grønnsakene i woken. De fleste grønnsaker kan wokkes.