Oppskrift
Helstekt piri piri-kylling med ris
60 minutter Enkel
Beskrivelse
Hot middagstips! Dette er kyllingretten for deg som er glad i chili. Hel ovnsbakt kylling serveres med eksotisk ris og yoghurt.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Kylling
1 stk
kylling
6 stk
rød chili
2 stk
hvitløksfedd
1 ts
salt
1 ss
paprikapulver
½ ss
karri
100 g
TINE® Meierismør
1 stk
sitron
Eksotisk ris
2 dl
basmatiris , ukokt
1 dl
peanøtter , grovhakket
1½ dl
rosiner
Til servering
2 dl
TINE® Yoghurt Naturell
½ dl
ananas , i biter
Slik gjør du
- 1. Sett ovnen på 180 °C. Del chili i to og skrap ut frøene. Kjør med hvitløk, salt, paprikapulver, karripulver, smør og revet sitronskall i en kjøkkenmaskin med knivblad. Gni kyllingen godt med blandingen.
- 2. Legg kyllingen i en ildfast form og stek i ovnen i 40-50 minutter. Sjekk om kyllingen er ferdig ved å stikke en skarp kniv i det øverste leddet på låret. Saften skal være klar.
Du kan også bruke denne chiliblandingen på kyllinglår eller -filet og steke i ovnen i 20-25 minutter.
- 3. Kok ris etter anvisning på pakken. Vend inn peanøtter og rosiner. Server kylling med ris, ananas og yoghurt.
Ved å steke kyllingen hel med skinnet på bevarer du saftigheten bedre, samt at kjøttet får mer smak. Det ser også flott ut på bordet.