Oppskrift

Vårruller

60 minutter medium
Beskrivelse
Sprø spring rolls passer utmerket som en del av dim sum-måltidet. Disse er fylt med kylling og grønnsaker. 

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

30 stk
kinesisk vårrull-papir (Spring roll), frosne
400 g
kyllingkjøttdeig
1 ss
soyasaus
1 ss
riseddik
1 ss
maizena
2 stk
hvitløksfedd
2 cm
frisk ingefær
¼ stk
hodekål
2 stk
gulrøtter
2 stk
vårløk
2 ss
østersaus
5 dl
nøytral olje til fritering

Til servering

1 stk
søt chilisaus

Slik gjør du

  1. 1. La vårrull-deigen tine på benken mens du lager fyllet.
  2. 2. Bland kyllingkjøttdeig, soyasaus, riseddik og Maizena godt. Finhakk hvitløk og ingefær. Finsnitt kål, gulrot og vårløk.
    Kyllingkjøttdeig kan erstattes med ferdigkokt kyllingkjøtt eller kjøttdeig av svin. For et vegetarisk alternativ kan kjøtt droppes helt eller erstattes av hakket, stekt sopp og glassnudler.
  3. 3. Varm en stekepanne med litt olje og stek kjøttet raskt på sterk varme under omrøring, sett til side.
  4. 4. Varm litt mer olje i stekepannen, tilsett finhakket hvitløk og ingefær, la frese noen sekunder, tilsett kål, gulrot og vårløk, stek i ca. 2 minutter til knapt mørt. Tilsett østerssaus og vend inn kjøttdeigen. La avkjøle litt
  5. 5. Ha litt vann i en skål. Legg noen vårrull-ark på arbeidsbordet, med det ene hjørnet fra deg som en spiss opp. Legg en ss fyll på nedre del av arket, brett det nederste hjørnet over fyllet og brett sidene inn. Fukt den øverste delen med litt vann, rull sammen opp mot toppen til en stram rull. Legg over på et bakepapir med skjøten ned. Gjenta til alt fyllet er brukt opp.
  6. 6. Varm opp nøytral olje til 180 C.° i en dyp panne eller wok. Friter vårullene, noen av gangen, i 2-3 minutter til gylne og sprø. La renne av på kjøkkenpapir og server med søt chilisaus.
Laster ...