Oppskrift
Kyllingtaco med smelta ost
30 minutter Enkel
Beskrivelse
Taco med revet kylling, smeltet ost, spicy avokadomos og syltet rødløk.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 stk
rødløk
½ dl
epleeddik
1 dl
sukker
1½ dl
vann
2 stk
avokado
1 ts
tørket chiliflak
¼ ts
flaksalt
1 stk
lime
1 pakke
liten tortillalefse
2 ss
olje
400 g
revet ferdig stekt kylling
1 pakke
tacokrydder
½ dl
vann
1 pakke
TINE® Ekte Revet Ost Original
1 potte
frisk koriander
1 boks
TINE® Lettrømme 10 %
Slik gjør du
- 1. Del rødløk i tynne skiver. Kok opp eddik, sukker og vann og hell over løken. Sett kaldt. Dette kan lages dagen før.
- 2. Del avokado i terninger. krydre med chiliflakes, salt og en skvis lime. Rør sammen med gaffel til en grov mos.
- 3. Stek tortillalefsene raskt i en varm, tørr panne så de får litt farge i kantene. Pakk de varme lefsene i et kjøkkenhåndkle og sett til side mens du gjør klart resten.
- 4. Varm opp litt olje i en stekepanne og ha i kyllingen. Tilsett tacokrydder og vann, og stek kyllingen til vannet er kokt bort.
- 5. Dryss over revet ost og rør inn i det varme kjøttet. Server med avokadomos, syltet rødløk, frisk koriander, en skvis med lime og en god dæsj rømme.Du kan også ha kjøttet med ost i et ildfast fat og sette i ovnen om du vil ha en mer gratinert variant.