Oppskrift
Asiatisk red curry med kylling
30 minutter Enkel
Beskrivelse
One pot er veldig enkelt og kjempegodt. Denne er fylt med asiatiske smaker og kan lages så sterk du vil. Topp med grønnsaker og peanøtter, så får du en spennende gryte med litt krønsj.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
2 ss
TINE® Meierismør eller olje
3 stk
hvitløksfedd
70 g
frisk ingefær
1 stk
rød chili
3 ss
rød currypaste
2 stk
sitrongress
3 dl
kokosmelk
300 g
TINE® Crème Fraîche Original eller TINE® Lett Crème Fraîche 18 %
2 dl
vann
1 ss
honning
1 stk
lime (saften)
½ ts
salt
600 g
kyllingfileter
200 g
eggnudler
3 stilker
vårløk
⅓ stk
brokkoli
1 dl
peanøtter
¼ potte
frisk koriander
Slik gjør du
- 1. Varm smør eller olje i en stor gryte. Finhakk hvitløk, ingefær og chili, og ha det i gryta sammen med red currypaste.
- 2. Knus sitrongresset med baksiden av kniven og ha det i gryta. Du kan eventuelt finhakke den hvis du liker litt krønsj. Surr til mykt i ca. 5 min.
- 3. Ha i kokosmelk, crème fraîche og vann. Kok opp og senk deretter varmen før du har i litt honning og limesaft. Smak til med salt.
- 4. Skjær kylling i strimer og legg det oppi gryta. La det trekke i 10 minutter. Ha i nudler og kok ytterligere i 5 minutter.Spe eventuelt på med litt mer vann. Nudlene suger til seg væske så se an hvor tykk konsistens du ønsker.
- 5. Server med finstrimlet vårløk, raspet brokkoli, grovhakkede peanøtter og fersk koriander.