Oppskrift
Wok med sopp
30 minutter Enkel
Beskrivelse
Wok er enkelt og alltid godt. I denne oppskriften har vi hentet inspirasjon fra Asia, og brukt biffkjøtt, gulrot, sopp, purre og teriyakisaus. Kjøttet hviler i en god marinade, før det wokkes sammen med grønnsakene.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Kjøtt
400 g
storfekjøtt
Marinade
2 stk
hvitløksfedd
½ dl
kjøttkraft (evt vann tilsatt buljong)
1 ss
soyasaus
1 ts
maizena
Grønnsaker
4 dl
sjampinjong eller blandet sopp
2 stk
purre
2 stk
gulrøtter
2 ss
solsikkeolje , raspolje eller annen nøytral olje til steking
3 ss
teriyakisaus
Slik gjør du
- 1. Finnhakk hvitløk. Bland hvitløk, kraft, soyasaus og maizena til en marinade. Hell marinaden i en bolle eller ha den i en plastpose.
- 2. Renskjær kjøttet og del det i strimler. Legg kjøttet i marinaden og la det godgjøre seg i ca 10 minutter.
- 3. Rens soppen og del den i grove biter. Skyll og strimle purren. Skrell og kutt opp gulrot. Bruk halvparten av oljen til å varme en wok eller stekepanne.
- 4. La kjøttet renne av, men ta vare på marinaden. Stek kjøttet i 2-3 minutter til det er gyldent og gjennomstekt. Legg kjøttet på en tallerken.
- 5. Hell resten av oljen i stekepanna og stek sopp, purre og gulrot i ca 5 minutter.
- 6. Legg kjøttet tilbake i stekepanna. Tilsett marinade og soyasaus. Stek retten i ca 2-3 minutter på sterk varme til alt er gjennomvarmt og server.
Grønnsaker
Kjøtt
Når man bruker wok bør man bruke høy varme, steke i flere omganger og kutte grønnsakene tynt.