Oppskrift
Viltgryte med potetpuré
30 minutter Enkel
Beskrivelse
Reinskav, sopp og Crème Fraîche er ingredienser i denne herlige viltgryten. Den er rask og enkel å tilberede.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
500 g
reinskav (evt. finnbiff)
200 g
sopp (gjerne kantareller)
1 ts
fenikkelfrø
1 stk
rødløk
3 ss
TINE® Meierismør
3 dl
TINE® Matfløte
2 dl
kraft (gjerne fra vilt)
1 ss
Dijonsennep
3 ss
TINE® Crème Fraîche Original
1 ts
salt
½ ts
pepper
4 ss
tyttebær
100 g
bacon
Potetpuré:
1 kg
mandelpotet
4 ss
TINE® Meierismør
3 dl
TINE® Matfløte
1 ts
salt
½ ts
hvit pepper
1 bunt
klippet gressløk
Slik gjør du
- 1. Surr reinskav, renset sopp, fennikel og skivet rødløk i smør. Kommer det ut mye væske, lar du det dampe bort.
- 2. Ha i fløte, kraft, sennep og Crème Fraîche. Smak til med salt og pepper. Rør forsiktig inn tyttebærene. Sprøstek bacon i biter og vend det i.
- 3. Kok skrelte poteter i vann til de er møre, i 20–30 minutter. Damp dem tørre og mos dem, gjerne gjennom en sikt.
- 4. Pisk inn smør og fløte og smak til med salt og pepper. Det er viktig å lage puréen raskt etter at potetene er kokt, ellers kan den lett bli klumpete. Server gjerne med klippet gressløk over.
potetmos:
Det er lurt å halvtine reinskaven før du steker den.