Varm biffsandwich med stekte potetbåter
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Potetbåter:
Biffsandwich:
Slik gjør du
- 1. Skru på ovnen på 200 °C på varmluft, eller 220 °C uten varmluft. Finn frem en ildfast form.
- 2. Skrell potet. Kutt i båter og ha i den ildfaste formen. Vend i olje, ha på litt salt og pepper og stek midt i ovnen i 20-25 minutter.
- 3. Krydre biffene med salt og pepper. Varm opp en panne på middels sterk varm. Ha i olje eller smør og stek biffene i 2-3 minutter på hver side. Snu ofte.
Biffen kan eventuelt erstattes med kyllingfilet.
- 4. Smør litt rød pesto på begge sider av biffene. Skjær tomat og rødløk i skiver og vask salaten.
- 5. Kutt brødskivene på skrått eller del ciabatta i to på langs.
- 6. Sett sandwichen sammen med et lag brød, salatblad, biff, tomat, rødløk. Ha en skive brød oppå. Server med nystekte potetbåter.
Potetbåter:
Biffsandwich:
Ønsker du å lage din egen tomattapenade? For å lage det, tar du et lite glass soltørkede tomater (fjern oljen), 1 fedd hvitløk og litt salt og pepper i en blender. Skru på middels hastighet og spe på med olivenolje til blandingen er jevn og glatt.