Oppskrift
Urtepanert lammecarré med rotmos
40 minutter Enkel
Beskrivelse
Lammekarré er både lekkert og godt å servere. Det saftige kjøttet paneres med aromatiske urter, nøtter og hvitløk og serveres med rotmos og grønne bønner
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Rotmos
4 stk
poteter
½ stk
sellerirot
½ stk
kålrot
2 stk
hvitløksfedd
1 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
150 g
TINE® Meierismør
1 ts
salt
½ ts
pepper
Lam
1½ kg
lammekarré
2 stk
hvitløksfedd
½ dl
persille
1 kvist
rosmarin
4 ss
brødrasp eller griljermel
10 stk
mandler
3 ss
TINE® Meierismør
2 ss
sennep
Grønne bønner
200 g
grønne bønner
1 ss
TINE® Meierismør
1 ts
fingersalt (flaksalt)
½ dl
mandler , i skiver
Fløtesaus
5 dl
kjøttkraft eller utblandet buljong
3 ss
soyasaus
1 dl
TINE® Kremfløte
3 ss
TINE® Meierismør
Slik gjør du
- 1. Skrell potet, sellerirot og kålrot og del i biter. Kok møre med hvitløkfedd i lettsaltet vann. Hell av vannet og la dampe av seg. Mos grønnsakene med melk og smør og smak til med salt og pepper.
- 2. Sett ovnen på 180 °C. Kjør hvitløk, persille, rosmarin, brødrasp og mandler til en jevn masse i en blender. Rut svoren på kjøttet med en skarp kniv og brun det på alle sider i en panne med smør på høy varme.
Paneringen blir best om du bruker gammelt, tørt brød revet på rivjern, men du kan også bruke panko eller griljermel.
- 3. Ha kjøttet over i en ildfast form og stek i ovnen i ca. 10 minutter. Ta kjøttet ut, skru opp temperaturen til 210 °C, pensle svoren med sennep og vend den i paneringen til godt dekket. Stek videre i ovnen i ca. 5 minutter eller til kjernetemperaturen er 58-60 °C og paneringen er gyllen og sprø.
- 4. Kok bønner i 2 minutter i lettsaltet vann. Hell av vannet og skyll raskt i iskaldt vann. Smelt smør i en panne og rist mandelflakene gylne. Vend med bønnene og dryss med salt.
- 5. Kok opp kraft og soyasaus og la småkoke til redusert med en tredjedel. Spe med fløte og kok 5 minutter til. Ta av varmen og rør inn kaldt smør.
- 6. La kjøttet hvile i 10 minutter før det skjæres i skiver. Server med rotmos, saus og grønne bønner.
Når du steker kjøtt er det lurt å bruke et steketermometer. Stikk det inn i den tykkeste delen av kjøttet. Kjernetemperaturen på lammecarré skal være 58-60 °C før hviling.