Oppskrift

Urtepanert lammecarré med rotmos

40 minutter Enkel
Beskrivelse
Lammekarré er både lekkert og godt å servere. Det saftige kjøttet paneres med aromatiske urter, nøtter og hvitløk og serveres med rotmos og grønne bønner

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Rotmos

4 stk
poteter
½ stk
sellerirot
½ stk
kålrot
2 stk
hvitløksfedd
1 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
150 g
TINE® Meierismør
1 ts
salt
½ ts
pepper

Lam

1½ kg
lammekarré
2 stk
hvitløksfedd
½ dl
persille
1 kvist
rosmarin
4 ss
brødrasp eller griljermel
10 stk
mandler
3 ss
TINE® Meierismør
2 ss
sennep

Grønne bønner

200 g
grønne bønner
1 ss
TINE® Meierismør
1 ts
fingersalt (flaksalt)
½ dl
mandler , i skiver

Fløtesaus

5 dl
kjøttkraft eller utblandet buljong
3 ss
soyasaus
1 dl
TINE® Kremfløte
3 ss
TINE® Meierismør

Slik gjør du

  1. 1. Skrell potet, sellerirot og kålrot og del i biter. Kok møre med hvitløkfedd i lettsaltet vann. Hell av vannet og la dampe av seg. Mos grønnsakene med melk og smør og smak til med salt og pepper.
  2. 2. Sett ovnen på 180 °C. Kjør hvitløk, persille, rosmarin, brødrasp og mandler til en jevn masse i en blender. Rut svoren på kjøttet med en skarp kniv og brun det på alle sider i en panne med smør på høy varme.

    Paneringen blir best om du bruker gammelt, tørt brød revet på rivjern, men du kan også bruke panko eller griljermel.

  3. 3. Ha kjøttet over i en ildfast form og stek i ovnen i ca. 10 minutter. Ta kjøttet ut, skru opp temperaturen til 210 °C, pensle svoren med sennep og vend den i paneringen til godt dekket. Stek videre i ovnen i ca. 5 minutter eller til kjernetemperaturen er 58-60 °C og paneringen er gyllen og sprø.
  4. 4. Kok bønner i 2 minutter i lettsaltet vann. Hell av vannet og skyll raskt i iskaldt vann. Smelt smør i en panne og rist mandelflakene gylne. Vend med bønnene og dryss med salt.
  5. 5. Kok opp kraft og soyasaus og la småkoke til redusert med en tredjedel. Spe med fløte og kok 5 minutter til. Ta av varmen og rør inn kaldt smør.
  6. 6. La kjøttet hvile i 10 minutter før det skjæres i skiver. Server med rotmos, saus og grønne bønner.

Når du steker kjøtt er det lurt å bruke et steketermometer. Stikk det inn i den tykkeste delen av kjøttet. Kjernetemperaturen på lammecarré skal være 58-60 °C før hviling.