Oppskrift
Ungarsk gulasj
75 minutter Enkel
Beskrivelse
Oppskrift på en deilig og sunnere gryterett med kjøtt i krydet saus. Suppen er av mange regnet som Ungarns nasjonalrett, og navnet gulasj betyr egentlig «gjetermat».
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
2 stk
løk
1 ss
TINE® Meierismør
1 ss
paprikapulver
600 g
bogstek av storfe kuttet i biter ca 2x2 cm
1 ss
tomatpuré
1 ss
eddik
1 stk
hvitløksfedd
1 ts
salt
½ ts
merian (evt. tørket oregano)
0.4 ts
karve
1 l
buljong eller vann + buljongterninger
4 stk
poteter i terninger
Tilbehør (kan sløyfes):
4 ss
Kesam® Original
4 ss
kruspersille
4 skiver
oliven brød
Slik gjør du
- 1. Fres løk i smør, tilsett paprikapulver og la det surre på svak varme sammen med løken i ca. 5 minutter. Tilsett kjøtt, tomatpuré, eddik, hakket hvitløk, salt, merian eller oregano og karve.
- 2. Hell på halvparten av buljongen og la trekke under lokk i ca. 45 minutter på svak varme.
- 3. Tilsett potet og resten av vannet. La suppen småkoke til potetene begynner å koke i stykker. Serveres en liten dæsj Kesam, persille og olivenbrød.
Server gjerne suppen med en liten dæsj Kesam og litt fersk persille på toppen.