Oppskrift
Tortillalefse med langtidsstekt svinenakke
480 minutter Enkel
Beskrivelse
Sett kjøttet i ovnen om morgenen og la det stå hele dagen, så lager middagen seg mens du gjør andre ting.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 kg
svinenakke
1 ss
tørket oregano/mynte
2 ss
spisskummen
1 ss
paprikapulver
1 ts
kajennepepper
1 stk
mørkt øl
TORTILLALEFSER
2½ dl
TINE® Økologisk Helmelk 4,1 % fett
40 g
TINE® Meierismør
¼ ts
bakepulver
¼ ts
hornsalt
7 dl
hvetemel , pluss litt til utbaking
TIL SERVERING
6 stk
vårløk
2 ss
olje
2 stk
avokado
65 stk
reddiker
1 stk
chili
3 dl
TINE® Lettrømme Økologisk
1 stk
lime
1 dl
koriander
Slik gjør du
- 1. Sett ovnen på 85 °C. Gni svinenakken med oregano, spisskummen, paprikapulver og kajennepapper, legg i en ildfast form og hell i øl. Stek i ovnen til kjernetemperaturen viser 60 °C eller kjøttet lett flaker seg, ca. 8 timer.
- 2. Lag tortillalefser ved å smelte smør. Ha i melk og varm til lunkent. Bland bakepulver, hornsalt og hvetemel i en bolle og rør inn smør- og melkeblandingen. Bland forsiktig sammen til deigen så vidt samler seg.
- 3. Del deigen i små emner og rull til kuler, ca. 2,5 cm i diameter. La dem hvile under et fuktig, varmt klede og plast, ca. 30 minutter.
- 4. Ha godt med mel på et bakebord og kjevle ut små lefser. Stek på begge sider i en tørr, varm jernpanne eller på takke. Legg lefsene fortløpende i en bunke. Dekk godt med et fuktig klede og plast for da holder de seg myke.
- 5. Del vårløk på langs og fres i en stekepanne eller grillpanne med olje til myk. Del avokado og reddiker i skiver.
- 6. Ta kjøttet ut og bruk en gaffel til å rive kjøttet fra hverandre. Server tortillalefser fylt med kjøtt, grillet vårløk, avokado, reddiker, hakket chili, rømme, lime og koriander.
Rør en god barbeque-saus inn i kjøttet etter at du har revet det fra hverandre om du ønsker en enda mer fyldige smak.
Du kan bruke svinekam i stedet for -nakke. Økologisk svinekjøtt begynner å bli enkelt å få tak i, spør i butikken din om du ikke ser det.