Oppskrift
Thaisalat med svinekjøtt
20 minutter Enkel
Beskrivelse
Koriander og mynte gir en herlig følelse av helg midt i uka. Salaten lages på under en halvtime.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
500 g
svinekjøttdeig
1 ss
TINE® Meierismør til steking
240 g
basmatiris
½ dl
hakket koriander
½ dl
friske mynteblad
3 ts
finhakket vårløk
1 ts
finhakket ingefær
½ ts
chilipulver
½ dl
fersk limejuice
1 ss
fiskesaus
1 ts
sesamolje
¼ dl
riseddik
2 ss
soyasaus
1 ss
olivenolje
1 stk
stor agurk
Slik gjør du
- 1. Varm opp en stor stekepanne. Smelt smøret og brun svinekjøttdeigen over middels høy varme, til kjøttet er ferdigstekt. Ta pannen av den varme plata, og hell av eventuell væske.
- 2. Kok risen etter anvisning på pakken.
- 3. Skjær koriander, mynteblader, vårløk og ingefær i små biter. Bland dette sammen med kjøttet, chili, limejuice, fiskesaus og sesamolje.
- 4. Rør sammen riseddik, soyasaus og olivenolje. Skrell agurken, og skjær den i skiver. Bland agurkskivene i eddikblandingen, og bland dette til slutt sammen med kjøttblandingen.
Hvis du ikke har fiskesaus, kan du bruke vanlig soyasaus.