Oppskrift
Tacograteng
25 minutter Enkel
Beskrivelse
Med litt tacokrydder setter du deilig smak på denne formen med svinefilet. Et alternativ til den tradisjonelle fredagstacoen.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
600 g
svinefileter
1 ss
TINE® Meierismør
1 pose
tacokrydder
100 g
ananasringer
3 stk
tomater
½ ts
salt
¼ ts
kajennepepper
250 g
TINE Kremgo® Naturell eller Krydder
230 g
tacosaus
2 dl
TINE® Ekte Revet Ost Original eller Norvegia
100 g
nachochips
1 dl
TINE® Lettrømme 17 %
1 dl
friske urter (kan sløyfes)
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 225ºC. Finn frem en ildfast form.
- 2. Renskjær svinefilet i terninger eller strimler. Stek kjøttet i smør i ca. 5 minutter. Strø på tacokrydder.
- 3. La ananas renne av og skjær i mindre biter. Del tomat i biter.
- 4. Fordel stekt svinefilet, ananas og tomat i en ildfast form. Strø på salt og pepper. Fordel kremost og tacosaus over. Strø over revet ost. Stikk noen nachochips ned langs kanten av formen.
- 5. Gratiner retten midt i ovnen i 10–15 minutter, til osten har fått fin farge. Server med lettrømme og pynt med friske urter.
Bytt gjerne ut svinefilet med kylling. Alternativt kan du bruke stekt kjøttdeig blandet med brune bønner, litt chili og grovhakkede tomater.