Oppskrift
Taco med pulled pork og ostesaus
50 minutter Enkel
Beskrivelse
Langtidsstekt svinenakke er perfekt til taco. Her har du oppskrift på kjempegod taco med bønnesalsa, ostesaus og hjemmelagde hvete-tortillas.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
4 Porsjoner
1 pakke
pulled pork
4 stk
tortillalefser
4 stk
syltet pepperoncini
Bønnesalsa
400 g
hermetiserte sorte bønner
½ stk
rødløk
1 stk
hvitløksfedd
1 stk
chili
1 ss
olivenolje
1 dl
hakket koriander
1 stk
lime
Ostesaus
150 g
Jarlsberg® XO
200 g
Ridder® eller Avdem fjelldronning
1 ss
TINE® Meierismør
1 stk
sjalottløk
2 stk
hvitløksfedd
2 ss
hakket jalapenos
1 stk
chili
3½ dl
TINE® Kremfløte
½ ss
maizena
125 g
TINE Kremgo® Naturell
2 ts
sennep
Hjemmelagde hvete-tortillas, ca 24 små lefser
2½ dl
TINE® Økologisk Helmelk 4,1 % fett
40 g
TINE® Meierismør
¼ ts
bakepulver
¼ ts
hornsalt
7 dl
hvetemel
1 dl
hvetemel til utbaking
Slik gjør du
- 1. Tilbered pulled pork etter anvisning på pakken.
Lag gjerne en norsk vri på denne ved å bytte ut pulled pork med langtidsstekt lam eller reinsdyrskav.
- 2. Skyll bønnene godt, hakk løk og finhakke hvitløk og chili. Vend alt sammen med olje og hakket koriander. Smak til med litt limesaft.
- 3. Lag sausen rett før servering. Riv osten. Fres finhakket løk, hvitløk, jalapeno og chili i smør. Ha i fløte og rør godt. Dryss over maizena og kok opp så sausen tykner.
- 4. Sett ned temperaturen og rør inn kremost og sennep. Gradvis tilsett revet ost mens du rører slik at osten smelter.
- 5. Server pulled pork i tortillalefser med bønnesalsa, ostesaus og syltet pepperoncini.
- 6. Smelt smør og varm opp med melk. Bland bakepulver, hornsalt og hvetemel i en bolle og rør inn smør- og melblandingen. Bland forsiktig sammen til deigen så vidt samler seg.
- 7. Del deigen i små emner og rull til kuler, ca. 2,5 cm i diameter. La dem hvile under et fuktig, varmt klede og plast, ca. 30 minutter.
- 8. Ha godt med mel på et bakebord og kjevle ut små lefser. Stek på begge sider i en tørr, varm jernpanne eller på takke.
- 9. Legg lefsene fortløpende i en bunke og dekk godt med et fuktig klede og plast. Da holder de seg myke.
Hjemmelagde hvete-tortillas