Oppskrift
Svinegod lapskaus
40 minutter Enkel
Beskrivelse
I dette enkle middagstipset flettes friskheten fra sitronen elegant sammen med svinekjøttet.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
6 stk
kokefaste poteter i terninger
200 g
gulrøtter
200 g
kålrot
600 g
svinekjøtt (i strimler eller biter)
1 stk
kyllingbuljong (terning blandet i vann)
6 dl
vann
¼ ts
salt
¼ ts
pepper
½ stk
sitron (revet skall av)
4 ss
hakkede, friske urter (timian, basilikum eller persille)
Slik gjør du
- 1. Skjær potet, gulrot og kålrot i terninger. Ha kjøtt, potet, rotgrønnsaker og buljong i en kjele og dekk med vann.
Hvis du bruker kokte poteter og rotgrønnsaker istedenfor ukokte, halverer du tiden det tar å tilberede lapskausen.
- 2. Kok under lokk i 20 min eller til potetene er myke.
- 3. Krydre med salt, pepper og sitron. Vend inn urter og server.
Bruk gjerne rester av svinestek eller koteletter.