Oppskrift
Svinefilet med smørdampede grønnsaker
40 minutter Enkel
Beskrivelse
Helsteker du indrefileten av svin blir den saftig og god. Smørdampede grønnsaker er et friskt og deilig tilbehør sammen med fullkornsris.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
600 g
svin indrefilet
1 ss
TINE® Meierismør , til steking
½ ts
salt
¼ ts
pepper
3 dl
fullkornsris , ukokt
Smørdampede grønnsaker
100 g
grønnkål
4 stk
gulrøtter
2 stk
neper
1 stk
rødløk
8 stk
reddiker
3 dl
vann
2 ss
TINE® Meierismør
1 ts
honning
½ ts
salt
150 g
sukkererter
Slik gjør du
- 1. Sett ovnen på 200 °C. Krydre svinefileten med salt og pepper. Brun godt på alle sider i en panne med smør.
- 2. Legg kjøttet over i en ildfast form og stek videre i ovnen, ca. 15 minutter. La hvile i minst 15 minutter. Kjernetemperaturen skal være 68-70 °C.
- 3. Kok ris etter anvisning på pakken.
- 4. Snitt grønnkål og del gulrøtter, neper og rødløk i jevnstore biter. Kok opp vann og ha i grønnsaker.
- 5. Tilsett smør, olje, honning og salt og la koke til nesten all væsken har fordampet og grønnsakene er møre, ca. 5 minutter. Del sukkererter i to og vend inn.
Pass på at grønnsakene ikke koker tørre. Tilsett eventuelt mer vann underveis.
- 6. Del kjøttet i skiver og server med grønnsakene og fullkornsris.
Smørdampede grønnsaker
Tilsett gjerne friske urter og finrevet sitronskall for enda mer smak.