Oppskrift
Svinekoteletter i sursøt saus
30 minutter Enkel
Beskrivelse
Oppskrift på sursøte svinekoteletter med inspirasjon fra Asia. Retten kan varieres med alle dine favorittgrønnsaker.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Pasta:
300 g
ukokte pastaskruer
Grønnsaker:
1 stk
brokkoli
3 ss
vårløk
Appelsinsaus:
2 ss
appelsinmarmelade
½ dl
Sunniva® Original Appelsinjuice
2 ss
soyasaus
2 ss
sennep
½ ts
chilipulver
Kotelett:
4 stk
nakkekoteletter
½ ts
salt
½ ts
pepper
2 ss
olje
Utstyr
Stekepanne med lokk
Slik gjør du
- 1. Kok pasta etter anvisningen på pakken.
- 2. Skyll og rens brokkoli og vårløk. Del brokkolien i små buketter og skjær vårløken i tynne skiver.
- 3. Bland marmelade, appelsinjuice, soyasaus, sennep og chili i en liten bolle. Rør godt.
- 4. Varm opp en stekepanne på forholdsvis sterk varme. Krydre kotelett med salt og pepper og brun dem raskt på begge sider i olje.
- 5. Skru ned varmen og hell appelsinblandingen over kotelettene.
- 6. Ha på lokk og la kotelettene trekke til de er gjennomstekte og møre, ca 15 minutter. Snu med jevne mellomrom. Ha vårløken på kotelettene de siste 5 minuttene.
- 7. Kok brokkoli til den er mør, men fremdeles har tyggemotstand, i 3-5 minutter.
Du kan bytte ut pastaen med ris.