Oppskrift

Superrask thaigryte

20 minutter Enkel
Beskrivelse
En thai-inspirert gryte med kjøttdeig og sterke krydder. En rask hverdagsmiddag med frisk lime og hakkede peanøtter.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

3 dl
jasminris
120 g
purre
10 g
fersk ingefær
1 ss
maisolje
400 g
kjøttdeig
2 ts
sambal oelek
2 ss
fiskesaus
2 dl
TINE® Lett Matfløte
2 dl
kokosmelk
100 g
fersk spinat
4 ss
hakkede peanøtter
2 ss
lime

Slik gjør du

  1. 1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
  2. 2. Skyll og skjær purre i 0,5 cm tykke ringer. Skrell og finhakk eller riv ingefær.
  3. 3. Varm opp en wok eller stekepanne med olje, og brun kjøttdeig og ingefær. Bland inn purre, sambal oelek, fiskesaus, matfløte og kokosmelk. La det småkoke i 5 minutter. Tilsett spinaten helt på slutten. Server med hakkede peanøtter, limebåter og jasminris.

Bytt gjerne ut risen med nudler.

Laster ...