Oppskrift
Superrask thaigryte
20 minutter Enkel
Beskrivelse
En thai-inspirert gryte med kjøttdeig og sterke krydder. En rask hverdagsmiddag med frisk lime og hakkede peanøtter.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
3 dl
jasminris
120 g
purre
10 g
fersk ingefær
1 ss
maisolje
400 g
kjøttdeig
2 ts
sambal oelek
2 ss
fiskesaus
2 dl
TINE® Lett Matfløte
2 dl
kokosmelk
100 g
fersk spinat
4 ss
hakkede peanøtter
2 ss
lime
Slik gjør du
- 1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
- 2. Skyll og skjær purre i 0,5 cm tykke ringer. Skrell og finhakk eller riv ingefær.
- 3. Varm opp en wok eller stekepanne med olje, og brun kjøttdeig og ingefær. Bland inn purre, sambal oelek, fiskesaus, matfløte og kokosmelk. La det småkoke i 5 minutter. Tilsett spinaten helt på slutten. Server med hakkede peanøtter, limebåter og jasminris.
Bytt gjerne ut risen med nudler.