Oppskrift

Strimlet svinekjøtt og mango med nudler

15 minutter Enkel
Beskrivelse
En rask og enkel asiatisk rett med svinekjøtt og mango, som fort blir en favoritt. Cashewnøtter gir litt ektra krønsj, i tillegg til grønnsakene som beholder sin sprøhet på grunn av rask varmebehandling.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

300 g
nudler , ukokt
400 g
svinefileter , strimlet
½ ts
salt
¼ ts
pepper
4 ss
TINE® Meierismør
1 stk
hvitløksfedd
4 ss
søt chilisaus
2 ss
fiskesaus
1 dl
appelsinjuice
1½ stk
mango
4 dl
sukkererter , delt i to
2 stilker
stangselleri , i tynne skiver
2 ss
sesamfrø
3 dl
cashewnøtter

Slik gjør du

  1. 1. Kok nudler etter anvisning på pakken, og skyll raskt i kaldt vann.

    Her har vi brukt eggnudler, men du kan også bruke hvetenudler eller glassnudler.

  2. 2. Krydre kjøtt med salt og pepper, og stek i litt smør i en stor stekepanne eller wok på høy varme, ca. 3 minutter.
  3. 3. Finhakk eller press hvitløkfedd med en hvitløkpresse, og ha i pannen med chilisaus, fiskesaus og appelsinjuice. Småkok et par minutter, og rør inn resten av smøret.
  4. 4. Skrell mango, fjern stein og del fruktkjøttet i biter. Vend mango, sukkererter, stangselleri, sesamfrø, cashewnøtter og kokte nudler inn med kjøttet. Varm et par minutter, og server.

I denne retten kan du erstatte svinekjøtt med biffstrimler, eller kyllingfilet i biter.

Laster ...